Kelluun tiimi

MEDIATIEDOTE

Kelluu Oy

27.1.2020

Julkaisuvapaa heti


Tässä on kansainvälinen tiimi, joka rakentaa ilmalaivoja – Joensuun Reijolassa


Vuonna 2018 perustettu joensuulainen Kelluu Oy kehittää uudenlaista ilmalaivaa ja on palkannut riveihinsä piinkovan, kansainvälisen tiimin ilmalaivojen sarjavalmistuksen käynnistämiseen. Avoinna oli kolme positiota: ilmalaivainsinööri, -ohjelmoija ja -teknikko ja hakijoita oli 70 ympäri Eurooppaa. Ilmalaivatehtaan toiminta käynnistyy alkuvuodesta 2020 Joensuun Reijolassa.

Loppuvuodesta 2019 moni saattoi hieraista silmiään, kun esimerkiksi TE-palvelujen työnvälityspalstalle ilmestyi Kelluu Oy:n työpaikkailmoitukset: haussa oli henkilöt ilmalaivojen rakenteelliseen suunnitteluun, ilmalaivaa ohjaavien tietojärjestelmien kehittämiseen ja ilmalaivaprototyyppien rakentamiseen. Kelluu on kehittänyt täysin uudenlaisen, pienikokoisen, itseohjautuvan ilmalaivan, jota voi poikkeuksellisen pitkän lentoaikansa ansiosta hyödyntää vaikkapa sähkölinjojen valvonnassa. Yritys varmisti miljoonarahoituksen marraskuussa 2019: Linkki Kauppalehden artikkeliin.

–Saimme 70 todella kovatasoista hakemusta, ja ihmiset olivat motivoituneita tulemaan haastatteluihin kauempaakin Euroopasta. Kasassa on todella kova tiimi omien alojensa huippuosaajia. Meiltä on kyselty, mistä ihmeestä löysimme porukkaa, joka on vaikkapa harrastanut vuosikausia lennokkien rakentamista tai suunnitellut helikoptereita, kuussa kulkevia ajoneuvoja tai osa jopa ilmalaivoja, kertoo Jiri Jormakka, toinen Kelluun perustajista.

Työpaikkailmoituksia ihmetteli aluksi myös useampi hakijoista, kuten ohjelmoijaksi valittu, tiimin nuorin, 23-vuotias Benedek Prágai. Hän on unkarilaislähtöinen fyysikko, joka muuttaa Joensuuhun Lappeenrannasta, opiskeltuaan laskennallisen tekniikan diplomi-insinööriksi LUT:ssa.

–Mietin oikeasti ensin, että onko tämä ilmoitus vitsi. Se oli mielenkiintoisin ja oudoin työpaikkailmoitus, jonka olen ikinä nähnyt. Pääsen suunnittelemassa ohjelmistoa, joka saa ilmalaivan lentämään ja suorittamaan tehtäviään tehokkaasti. Olen aiemmin mm. suunnitellut kuuajoneuvoa Googlen kilpailussa, joten tämä sopii hyvin jatkoksi.

Ilmalaivainsinööriksi valittiin alunperin Uudesta-Seelannista kotoisin oleva konetekniikan tohtori, Suomeen asettunut Jean-Paul Henderson, 39, joka on aiemmin osallistunut mm. helikopterien suunnitteluun.

–Intohimoni on suunnitella elegantteja asioita, jotka lentävät ja rakastan pohjoismaista designia. Ilmalaivan suunnittelu on monimutkainen prosessi, jossa pitää ottaa huomioon niin rakenteeseen kuin työntövoimaan liittyviä asioita. Kun tutustuin Kelluun ideaan, vakuutuin, että se toimii ja lentää pitkään.

Pohjoiskarjalaisena vahvistuksena tiimin teknikoksi liittyi Hermanni Kärki, 30, jonka vastuulla on prototyyppien rakentaminen, alkaen rakentamiseen ja testaamiseen vaadittavien työkalujen tekemisestä. Hermanni vastaa myös testilennoista.

–Olen suunnitellut, rakentanut ja lennättänyt lennokkeja ja helikoptereita melkein koko ikäni, joten on ihan huikeaa päästä tekemään ilmalaivaa. Minulla on myös pitkä kokemus tehtaan kunnossapitotyöstä, joten vastuulleni kuuluu myös itse tehdaslaitoksen kehittäminen. Tutut kommentoivat, että kuulostaa ihan Aku Ankan työltä.

Kelluun tiimi on aloittanut työnsä tammikuussa 2020 ja perehdytysvaiheen jälkeen itse tehdastyön on määrä käynnistyä helmikuussa.

–Kaikki näyttää hyvältä suunnitelmien suhteen: esimerkiksi Trafin kanssa on käyty läpi ilmatilan käyttöön liittyvät asiat ja saamme lentää testilentoja. Suhteellisen vapaa ilmatilan käyttö on yksi syy, miksi Suomi on erinomainen sijainti ilmalaivatehtaalle, kertoo toimitusjohtaja Jouni Lintu.

LISÄTIETOJA:

Jouni Lintu

jouni@kelluu.com

040 777 0412


Jiri Jormakka

jiri@kelluu.com

050 372 6578

JP, Hermanni & Benedek

copyright © 2022 Kelluu Oy | Designed by Tovari Oy